fbpx
De schaduw wereld van festival communicatie: De Posterplakker!

Voor ieder festival dat in Nederland plaatsvindt, komen we op de hoek van de straat een poster tegen. Het is een relatief goedkope manier van promoten die al eeuwen gebruikt wordt om het volk te informeren over gebeurtenissen in spé. Veel promotors besteden deze werkzaamheden uit, maar een enkele heeft zelf wel eens de stoute schoenen aangetrokken en ging in het holst van de nacht op pad.

Wat heb je nodig?

Een emmer (liefst een grote emmer voor muurverf), behanglijm (voor een prikkie te koop bij de HEMA), Een muurverf roller, een grote boodschappentas om de posters makkelijk in mee te nemen and last but not least: fijne stappers zodat je weg kunt rennen als het nodig is.

Hoe plak ik een poster?

Je strijkt een ferme laag behanglijm over de plek des onheils en plakt vervolgens met militaire precisie je poster loodrecht (Wist je dat de zichtbaarheid met 80% verbetert als je poster recht hangt?) op de juiste plaats. Vervolgens strijk je er nogmaals een lekkere laag lijm overheen en druk je luchtbellen naar buiten weg. Check op losse hoekjes, dit zijn dooddoeners.

Wat is nou eigenlijk een no go?

Je plakt nooit zomaar over iemand anders zijn evenement heen, voordat deze heeft plaatsgevonden. Dit doe je uiteraard wel als dit evenement te veel ruimte in heeft genomen. Eerlijk is eerlijk, plakken is altijd oorlog.

Hoe kan ik een ander fucken?

Neem een ‘afgelast’ sticker mee, plak hem over de poster van de concurrent en geef ze een beurt van jewelste! Deel het op social media via een ‘DENK’ achtig Facebookaccount en ga viral. Hier Zouden wij best wel slecht op gaan.

Als ik nou word aangehouden?

Wild plakken is strafbaar. Zeg in je verklaring nooit dat je plakt in opdracht van, het is altijd je eigen keus. Begin direct op te ruimen en haal je poster (die nog nat is) weer weg van de muur. Lukt dit niet? Dan rest ons te zeggen: rennen!

Fuck it, plakken wil ik uitbesteden, what to do?

Je kan het plakken van je posters natuurlijk uitbesteden aan professionals. Afhankelijk van de grootte van je poster betaal je meestal rond de 1 euro per poster.

 

 

Tim Hogenboom

Leave a reply