News,
updates

Op zoek naar goede event freelancers? We’ve got you!

Elk event weer op zoek naar tientallen freelancers; het blijft een uitdaging. Ook daarom werk je samen met Het Klassiek, want wij hebben de mensen die jij nodig hebt!

De Klassiek community

De Klassiek community bestaat uit ons kantoorteam en zo'n 300 event freelancers, in alle richtingen en uit alle windstreken. Waarom is deze community voor ons zo belangrijk? Wat zijn onze gedeelde waarden? En waarom zijn we zo selectief met mensen toelaten?

Vanaf 2025 produceren wij duurzaam

Hoe kun je vandaag de dag nog ondernemen zónder duurzaamheid-doelstellingen? Dat dachten wij ook. Tijd voor verandering in ons denken en vooral ons doen. Volg ons op onze reis naar duurzaam producent in 2025!

Het Klassiek X Sjef: samen bouwen aan de toekomst van event finance

Vanaf heden bundelen wij daarom onze krachten met Sjef, een betrouwbare en klantvriendelijke cashless betaaloplossing voor festivals en evenementen. Zij het innovatieve betaalsysteem, wíj de mensen en de operatie = a match made in heaven! We vertellen je graag waarom.

CASE: Voodoo Village Festival totaalproductie

Sinds 2017 zijn wij verantwoordelijk voor de totaalproductie, artist en finance van Voodoo Village. We nemen je graag eens mee achter de schermen, van de voorbereiding tot show, om te laten zien hoe goed het werkt wanneer onze diensten naadloos samenkomen en elkaar versterken op een productie.

Artist advancing en artist handling van live events

Dit jaar staan er elf bij ons op de planning; live evenementen waarvan wij de gehele artist advancing en artist handling verzorgen. En dat is echt een vak apart. De voorbereidingen en begeleiding van bands vragen compleet andere kennis en ervaring dan bij die van dj’s of elektronische live acts. Wat houdt het precies in en waarom zou je het als organisatie uitbesteden?

Flexibele verzekeringen via RiskBuddy.nl

RiskBuddy is het nieuwe digitale platform met flexibele verzekeringen voor creatieve zzp'ers, die naadloos aansluit op de praktijk van ons afwisselende werk.

Cashless betaalsysteem op jouw event door Het Klassiek

Wil jij je oriënteren op een cashless betaalsysteem voor jouw event of ben je er al uit en wil je overstappen? Let's go! Want wij zijn jouw sparring- en samenwerkingspartner op finance, zowel met munten als cashless of een hybride tussenvorm, en zorgen voor een naadloze overgang en implementatie.

Het Klassiek Workwear 2023 Collection

Met trots presenteren we onze nieuwe kledinglijn voor festivalseizoen 2023. Een collectie duurzame Het Klassiek workwear met comfortabele unisex én vrouwen fits. Ontworpen voor event freelancers die 24/7 doorgaan, front- en backstage. We've got you!

Een interview over Het Klassiek met Tim Hogenboom

Na 11 jaar creatief ondernemerschap is Het Klassiek een van de grootste spelers in het Nederlandse evenementen landschap. Hoogste tijd voor wat brain-picking met de hoogste boom van Het Klassiek, Tim Hogenboom.

Een event freelancer gids tot het nieuwe festivalseizoen

Voorzichtig laat de zon zich steeds vaker zien en met de voorbereidingen in volle gang voelt het komende festivalseizoen al bijna binnen handbereik. Hoe kun je je hier goed op voorbereiden? En in hoeverre valt zoiets als een festivalseizoen nou écht te plannen? Je leest het in onze event freelancer gids tot het nieuwe festivalseizoen.

Een kijkje achter de schermen met producent Nik Schneijderberg

De producent en sitecrew zijn de drijvende kracht achter de schermen van een festival. Zonder hen is er geen tent om onder te dansen, geen bar om je biertje te bestellen en geen speakers om voor te danasen. Maar wat houdt dat precies in, een strakke festivalproductie?

Boekhouding voor freelancers: hoe pak je dit het beste aan?

Even een vraag over boekhouden: Wat voor freelancer ben jij? Scan jij na elke aankoop netjes het bonnetje in via je telefoon of sta jij elke 3 maanden de kreukels uit 82 bonnen te strijken? Lees hier de tips van de boekhouder!

Kaarsjestocht voor ADE 2020 | door Maarten Mol

17, 18, 19, 20 en 21 oktober zijn voor mij data die gelijkstaan aan ADE. En inderdaad, in een normale wereld zou het ADE geweld op woensdag losknallen.

Producent van Nomads Festival 2019

Afgelopen weekend vond de 7e editie plaats van Nomads Festival. Het was de eerste keer dat de zondag aan het programma werd toegevoegd, de eerste keer op een nieuwe evenementenlocatie én het was de eerste keer dat Het Klassiek het produceerde. Waar wij al sinds een aantal jaar de artist advancing, artist handling en het financieel management op ons nemen, waren we dit jaar ook verantwoordelijk voor de productie.

Veiligheid en calamiteiten tijdens evenementen

Over het algemeen gaat het goed, maar áls er iets misgaat kan het ook flink misgaan: onveilige situaties of calamiteiten tijdens evenementen. Denk aan noodweer tijdens Pukkelpop in 2011, wat aan vijf mensen het leven kostte. Een heftige storm, te nauwe doorgangen of botsende bezoekersstromen waardoor mensen in verdrukking komen en er moet worden ingegrepen. Of zelfs ontruimd. Het kan zomaar het einde van je evenement betekenen.

Stagemanagement Handboek

Stagemanagement is een van functies die valt onder artist handling. Stagemanagers zijn de lijm van elke productie, die te allen tijde weten wat er op hun stukje van het event gaat gebeuren, met wie, wat ervoor nodig is en wat de status ervan is. Een hele belangrijke functie dus. Tijd om stagemanagement eens onder de loep te nemen.

10 tips voor een goed evenementen concept

Waarom heb je die headliners geboekt? Omdat de kaartverkoop dan sneller gaat? Waarom staan er overal palmbomen op het festivalterrein? Omdat het hip is? Waarom houd je het evenement in een populaire club en niet in een afgelegen loods? Omdat je minder risico wilt lopen?

Patrice Bäumel over artist handling in het buitenland

Wij spraken met muzikaal pionier Patrice Bäumel over zijn ervaringen met artiesten drivers in het buitenland. Waar heeft hij behoefte aan onderweg? En wat is voor hem belangrijk als artiest?

Wat maakt je nou een goede artiesten driver? Jonathan Morrison vertelt!

Wij spraken met een van de meest gevraagde artiesten drivers van Nederland, Jonathan Morrison. Een coole kikker die het ritje van de artiest altijd aangenaam weet te maken. Waar praat je op zo’n moment dan over? Wat voor muziek zet je op? Oftewel: wat maakt nou een goede artiesten driver?

Maikel Fleminks over een creatief lichtontwerp tijdens festivals

Wij spraken met creatieve lichtontwerper Maikel Fleminks. Negen jaar geleden begon hij als lichtoperator bij Studio80 en Trouw. Nu is hij lichtontwerper van onder andere Into the Woods, Woodstock Bloemendaal, De Marktkantine en komende zomer voor Elrow Town Amsterdam. Binnen de scene staat hij bekend om zijn duidelijke eigen visie en manier van werken met ouderwets bewegend en industrieel licht.

Hoe maak ik mijn event vinyl proof?

Regelmatig zien we dan ook het zwart goud weer verdwijnen in de platentas en een USB-stick tevoorschijn komen. ‘De omstandigheden zijn niet ideaal’, aldus tientallen dj’s. Tot grote teleurstelling van bezoekers, organisatoren en artiesten zelf. Daar moeten we toch wat aan doen?

Load more