fbpx
10 tips voor de evenementen zzp’er!

We hebben een korte top 10 aan tips samengesteld voor iedere zzp’er die werkzaam is in de evenementenbranche. Tips die succes in de evenementenbranche nét een stukje dichterbij brengen!

1: Op maat gemaakte oordoppen

Je gehoor is heilig en werken in de wondere wereld van muziek pleegt hier nogal een aanslag op. Goede op maat gemaakte oordoppen zijn een uitkomst en bovendien een slimme investering. Wil jij nieuwe oordoppen aanschaffen? Via ons kun je korting krijgen, wij zorgen tevens voor een koppeling naar je portofoon!

2: Wel On Stage maar niet Backstage!

Een slimme evenementen zzp’er hangt in zijn vrije tijd niet in de backstage, maar staat lekker te dansen tussen het publiek. Tijdens je werk ben je er al genoeg te vinden.

3: Verzekering

Je was net even iets te gortig met die fles Vodka. Opzich niet vervelend voor de begunstigde, maar je liet ook een flinke klots over een Macbook van een artiest vallen… Sluit als zzp’er altijd een aansprakelijkheidsverzekering af om jezelf te coveren. Een goede verzekering afsluiten kan via No Risk zij zijn specialisten in alle evenementen verzekeringen.

4: Huiswerk

Werk je met artiesten? Doe dan altijd netjes je huiswerk. Check met welk label ze veel samenwerken, verdiep je in de persoon, luister platen van de artiest en check hier en daar een interview. Het geeft je een goed idee van wat voor persoon je voor je hebt. Dat betekent natuurlijk niet dat je Laurent Garnier direct zegt wat voor een geweldige plaat “Crispy Bacon” eigenlijk is, dat is dan weer irritant.

5: Stagemanager zonder ballen

Een goede stagemanager handelt streng doch rechtvaardig. Je bent altijd vriendelijk en dienstbaar naar een ieder die zich op het podium mag bevinden. Echter is het belangrijk dat je duidelijke grenzen trekt en weet dat je niet bang hoeft te zijn om in te grijpen als het nodig is.

6: Klokkie

Kom niet te laat! Mensen die te laat komen, daar kan je geen afspraken mee maken. Mensen waar je geen afspraken mee kan maken, die vertrouw je niet. Vertrouwen is de basis van iedere relatie, dus ook van een werkrelatie.

7: Stalen neuzen

Werk je in de evenementen branche? Zorg dan dat je schoenen met stalen neuzen koopt. Dit zijn werkschoenen met een verharde en goedgekeurde stevige neus. Een evenementen terrein is tijdens de op- en afbouw officieel een bouwterrein. Dat maakt deze schoenen verplicht. Heb je advies nodig: Wat, waar en hoe? Neem dan contact met ons op!

8: Stappenteller

Stel ALTIJD je stappenteller in op je telefoon. Het blijft een leuke beloning om te zien hoeveel je eigenlijk loopt tijdens een festival. Het is net dat schouderklopje dat je jezelf achteraf kunt geven. Je bent immers eigen baas.

9: Een sok voor Dobby

Zorg ervoor dat je bij iedere productie een extra paar sokken bij je hebt. Het Nederlandse weer is onvoorspelbaar en een evenemententerrein kan soms flink lijden onder de regen. Modder, plassen en niet-waterdichte schoenen zijn dan een ramp. Schone sokken zijn de eerste stap naar een glimlach bij regen.

10: Uurtje factuurtje!

Wanneer je facturen verstuurt, is het handig om te werken met een eigen facturatie systeem dat goed bij je past en overzichtelijk is. Bij Het Klassiek zijn wij fan van Moneybird. Met Moneybird maak je snel en simpel een factuur, het houdt voor je bij of je opdrachtgever op tijd betaalt en na 30 dagen kun je schaamteloos herinneringen sturen. Handig toch?

 

Tim Hogenboom

Leave a reply