Terug

CASE: Voodoo Village Festival totaalproductie

Het weekend van 9 & 10 september 2023 vond de zevende editie plaats van Voodoo Village Festival, een tweedaags elektronisch muziekfestival dat bekend staat om hun podium productie, meeslepende verlichting en visuals, en de gevarieerde line-up van artiesten. Sinds 2017 zijn wij hun partner in totaalproductie, artist en finance, en samen maken we elke editie weer bigger and better.

We nemen je graag eens mee achter de schermen, van de voorbereiding tot show, om te laten zien hoe goed het werkt wanneer onze diensten naadloos samenkomen en elkaar versterken op een productie.

Sinds 2015

Even terug naar het begin. In 2015 werd Voodoo Village voor het eerst georganiseerd voor 1.500 bezoekers, verdeeld over een aantal weekenden met slechts enkele optredens in Dilbeek. Een jaar later verhuisde het festival naar Schepdaal – waar wij voor het eerst de artist advancing en -handling op ons namen – om in 2017 definitief neer te strijken op het terrein van het ’s Gravenkasteel in Grimbergen, een prachtige kasteeltuin omringd door natuurgebieden.

Het beboste terrein heeft een enorme potentie tot groei en uitbouwen van het concept. Dat is maar goed ook, want het festival startte met 1.500 bezoekers in 2015, groeide naar een eendaags festival met 4.000 bezoekers in 2017 en is anno 2023 uitgegroeid tot een internationaal tweedaags festival met 27.000 bezoekers en een line-up waarbij je bijna struikelt over de headliners. De ambitie is dus groots.

Concept: Uniting Souls

De organisatoren lanceerden dit jaar een nieuwe website en huisstijl, allemaal in lijn met het thema Uniting Souls. In de communicatie vooraf was het thema duidelijk zicht- en voelbaar. Tijdens het festival is dit thema op verschillende manieren tot leven gekomen; van de gevarieerde line-up van artiesten, muziekgenres en culinaire keuzes tot de interactieve belevenissen. Aan ons de opdracht om dit ook op productioneel vlak tot in de kleinste details door te voeren.

United souls, we gather near.
With open arms, we cast out fear.
In this place of love and light.
Freedom’s embrace, our guiding right.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Voodoo Village (@voodoovillageofficial)

Samenwerking

Onze samenwerking startte in 2016, toen Voodoo Village een partij zocht voor de artist advancing en artist handling van het festival. Toen ze in 2017 uitweken naar de huidige locatie en daarmee een flinke groeispurt doormaakten, ontdekten ze dat er aan de productiekant ook veel meer bij kwam kijken. Een maand voor show vroegen ze ons om het volledige festival te produceren – en dat was gelukt! De derde editie van het festival- en de samenwerking smaakten naar meer en ons partnership was geboren.

Productie

Sinds 2017 zijn we verantwoordelijk voor de totaalproductie – waarbij we de gehele technische-, creatieve- en site-productie voor onze rekening nemen. Aan alles moet gedacht worden op productioneel vlak, van het voorkomen van elke rijvorming op- en rond het terrein, tot het doorvoeren van de huisstijl in alle signing voor- en achter de schermen.

Voodoo Village onderscheidt zich in kwaliteit. Het is een high-end productie, waarbij de organisator op alle fronten een tien wil scoren, zowel voor- als achter de schermen. Van luxe toiletten en een uitgebreid workshop programma tot een breed bar assortiment en een food experience op sterrenniveau: álles wordt uit de kast getrokken om de bezoekers in de watten te leggen, van aankomst tot vertrek.

Artist

Qua muziek programmeert Voodoo Village een diverse mix van elektronische genres, van melodische tot harde techno en van house tot disco. Verdeeld over twee dagen en zeven podia, hebben bijna 100 nationale en internationale acts – waaronder Adriatique, Ki/Ki, Copal, Kobosil, Moodymann, Mathame en Jayda G – het prachtige terrein van het ‘s Gravenkasteel in vuur en vlam gezet.

Ons team was verantwoordelijk voor de gehele artist advancing – vanaf het moment dat een act is geboekt nemen wij het over – en de artist handling op locatie. Onder leiding van onze artist advancer en artist manager heeft een team van 25 gespecialiseerde event freelancers de gehele productie tot in de puntjes verzorgd.

Finance

Voodoo Village hanteert een hoog serviceniveau voor alle bezoekers, maar biedt daarnaast ook nog een comfort serviceniveau aan. Beiden vragen om een andere aanpak qua finance. Op het hele festival wordt gewerkt met een munten-betaalsysteem. Aanvullend wordt in The Comfort Zone (VIP-gedeelte) gewerkt met een pin-only betaalsysteem, vanwege de hoge bedragen. Voor comfort-bezoekers met cash geld op zak, wordt er ook gewerkt met cash cards. Dit alles onder leiding van onze finance manager die alle waardestromen, de hardware en het team op- en rond het festivalterrein monitort, registreert en managet.

Magische drie-eenheid

Wanneer wij verantwoordelijk zijn voor de productie, artist én finance, ontstaat een soort magische drie-eenheid die zich kenmerkt door (kosten)efficiëntie, zelfstandigheid, heldere communicatie en teamwork. Elk discipline versterkt elkaar en werkt naadloos samen in de voorbereiding en tijdens show. Als organisatie schakel je maar met één partner in plaats van meerdere leveranciers, de communicatielijnen zijn kort, elk discipline weet van elkaar wat er nodig is en we opereren als één team.

Wil jij hier meer over weten? We nemen graag met jou jouw evenement onder de loep, om te kijken waar jouw knelpunten of behoeften liggen en hoe wij jou daarin het beste kunnen ondersteunen. Neem vrijblijvend contact met ons op.