Terug

Vanaf 2025 produceren wij duurzaam

Elk jaar organiseren wij aan het eind een bedrijfsbrede evaluatie met het hele team, waarbij we onder andere onze kernwaarden en purpose toetsen. Doen wij nog wat wij willen, hoe wij dat willen, voor wie wij dat willen? In 2022 kwam naar voren dat we als team en bedrijf ontzettend waren gegroeid, met als resultaat een nieuwe visuele identiteit die laat zien wie wij nu zijn.

Een andere overtuiging die al jaren sterk naar voren komt, is: hoe kun je vandaag de dag nog ondernemen zónder MVO-doelstellingen? Na jaren van discussiëren over de waarom en de hoe, is het dit jaar tijd voor actie. Volg ons op onze reis naar duurzaam producent in 2025!

Duurzaam, divers & inclusief

Evenementen staan niet per definitie bekend om hun duurzame karakter, op enkelen na die het echt in hun DNA hebben. Er is behoefte binnen de branche aan future forward thinking, van de overheid, organisatoren, leveranciers en bezoekers tot bij ons intern. Zo is onze gezamenlijke lunch al jaren vegetarisch, maar wat Producent Ingvar betreft wordt ook alles biologisch. Cultuur & Communicatie Manager Bo maakt zich hard voor een meer diverse freelance pool en inclusieve bedrijfscultuur. Directeur Tim richt zijn peilen nog verder en zegt: vanaf 2025 kunnen wij duurzaam produceren, van finance tot artist tot productie.

Kortom, de ambitie is er en de komende jaren gaan wij dan ook hard aan de slag om onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Hiervoor slaan we de handen ineen met Green Events.

De samenwerking met Green Events

Green Events ken je wellicht van ADE Green of andere duurzaamheid-projecten zoals Plastic Promise of Onbeperkt Feest. Sinds 2014 zijn zij met hun team van experts op een missie om de evenementenindustrie van binnenuit te veranderen en toekomstbestendig te maken. Daarbij werken ze samen met eventorganisatoren en -professionals, merken, leveranciers, landelijke overheid, provincies, gemeenten en NGO’s. In hun projecten staan samenwerking en kennisdeling altijd centraal.

Samen met Green Events zijn wij een tweejarig traject gestart om onze persoonlijke en gezamenlijke ambities in kaart te brengen en te definiëren naar doelen aan de hand van de door hen ontwikkelde Duurzaamheidsladder Evenementen. Sustainability- en veranderingsmanagement expert Gerd-Jan Frijters gaat ons duurzaamheidsteam – bestaande uit Tim, Ingvar en Bo – de komende jaren begeleiden en coachen bij het behalen van de gezamenlijk gestelde doelstellingen.

Volg ons op deze reis!

Gedurende het hele traject nemen we jullie mee in ons groeiproces. Van onze doelstellingen tot de kennis die we vergaren en stappen die we nemen; verwacht periodieke updates vanuit het projectteam. De mijlpalen delen we als nieuws op onze website. Daarnaast kun je de voortgang volgen via Instagram en LinkedIn. See you on the road!