Terug

Hoe maak ik mijn event vinyl proof?

De afgelopen jaren is het gebruik van vinyl door dj’s flink aan populariteit toegenomen. Een mooie ontwikkeling als je het ons vraagt, maar doorgaans zorgt het voor een flinke dosis kopzorgen bij artiesten, stagemanagers en technici. De kennis voor het draaien met vinyl lijkt verdwenen.

1. Zorg ervoor dat je dj-booth losgekoppeld is van de stage

Als de dj-booth gekoppeld is aan de stage, dan zorgen trillingen van bewegende mensen, dansende organisatoren en vriendjes van groovende artiesten er al snel voor dat door de trillingen de platen steeds overslaan. Het loskoppelen van de dj-booth kan je dan al voor een groot deel uit de brand helpen.

 2. Stagemanager to the rescue

Als stagemanager zorg je ervoor dat de condities voor het spelen van vinyl optimaal zijn. Je sluit zoveel mogelijk onzekerheden uit en test met een zelf meegebrachte plaat hoe de condities voor artiesten zijn. Als je concludeert dat dit niet optimaal is, deel dan je zorgen met de artiest. Better safe than sorry!

3. Stabiliteit is de weg naar succes

Zorg ervoor dat de Technics waarmee dj’s veelal spelen zo stabiel mogelijk liggen. Als de dj-booth instabiel is en niet vast zit aan de rest van het podium, dan is een grote stoeptegel (lekker ouderwets) nog steeds een van de beste stabilisatoren. Uiteraard nemen dj’s vaak zelf ook nog een stabilizer mee, om minimale beweging te voorkomen.

4. Een naald waar je blij van wordt

De meeste naalden roepen een naar gevoel op, maar die voor het afspelen van vinyl alles behalve. Als stagemanager check je altijd goed of de naalden waarmee je artiesten ontvangt in top conditie zijn. Ook heb je altijd een spare setje bij de hand, mocht er eentje vervangen moeten worden. Top naalden waar wij graag mee werken: Stantons! Groovemaster om precies te zijn. Maar de meningen hierover blijven verdeeld.

5. Dust, Dust, Dust

Een flinke boosdoener voor het spelen van vinyl is stof en zand. Er zijn nogal wat evenementen die plaatsvinden in een zandrijke omgeving. Zorg ervoor dat je de booth zoveel mogelijk stof en zandvrij houdt.

Voor de vinyl puristen kunnen we doorgaan met tips & tricks, er zijn er namelijk ontelbaar veel. Voor nu houden we het bij de basis en hopen we je hiermee een stapje op weg te helpen naar de perfecte omstandigheden voor het spelen van vinyl. Heb je zelf tips of opmerkingen? Laat ze vooral achter in de comments en volg Het Klassiek op FacebookInstagram en LinkedIn.

Organiseer je een eigen evenement en ben je op zoek naar een stagemanager die veel ervaring heeft met vinyl? Of wil je meer van ons weten over het organiseren van artist handling en de strakke voorbereiding daarvan? Contact ons dan via tim@hetklassiek.nl. We praten je graag bij!

 

30 mei 2017 door Tim Hogenboom