Terug

Flexibele verzekeringen via RiskBuddy.nl

Heb jij je zakelijke verzekeringen goed geregeld? Als event zzp’er – en breder, zzp’er in de creatieve industrie – loop je vaak flinke risico’s in het geval er onverhoopt iets misgaat als je niet of niet goed verzekerd bent voor schade of ongevallen. Vooral wanneer je met dure apparatuur of op een festivalbouwterreinen werkt.

Daarom is er nu RiskBuddy: het nieuwe digitale platform met flexibele verzekeringen voor zzp’ers in de creatieve industrie. Opgericht door drie creatieve ondernemers in samenwerking met digitale verzekeraar Alicia©. In dit blog vertellen we je er alles over!

Geen (dekkende) verzekering

Creatieve zzp’ers, zoals event zzp’ers, werken vaak op uiteenlopende projecten en in uiteenlopende functies. De ene dag op kantoor als projectmanager, de andere als deco crew op een festivalterrein. Lekker dynamisch en never a dull moment! Jezelf verzekeren is alleen lastig, omdat je deze afsluit voor een specifieke functie. Maak je schade en werkte je in een andere functie dan je hebt opgegeven bij het aanvragen van de verzekering? Dan keert de verzekering niet uit.

Dat is áls je al verzekerd bent, want in de praktijk zien wij nog steeds veel zzp’ers die dit niet zijn. Omdat ze het te duur vinden, niet het jaar rond als zzp’er werken of niet goed weten wat ze nodig hebben. Wat voor vervelende situaties kan zorgen die voorkomen hadden kunnen worden.

RiskBuddy voor event zzp’ers

Tim Hogenboom vond dat dit moest veranderen: “Naast werk en uitbetalen is het beperken van risico’s als zelfstandige ook heel belangrijk. Als er tijdens een opdracht iets misgaat is namelijk niet de opdrachtgever maar de zzp’er hoofdelijk aansprakelijk. Uit gesprekken met zzp’ers leerde ik dat er vaak weinig kennis is van waar je op moet letten in onze branche. Vanuit die motivatie is RiskBuddy geboren.”

Samen met zakelijk verzekeringsadviseur Alex van Poppel en creatief ondernemer Jorick Serto ging hij op zoek naar een verzekeraar die dit probleem met hen wilde oplossen. Dat is digitale verzekeraar Alicia© geworden. In de samenwerking heeft Alicia© twee flexibele zzp-verzekeringen ontwikkeld: een ongevallen- en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen zijn af te sluiten voor vier verschillende branches, waaronder die van event zzp’er. Hierbinnen zijn event zzp’ers verzekerd voor diverse functies en locaties.

Ben jij goed verzekerd?

Je hebt waarschijnlijk een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Maar wist je dat deze niets vergoedt bij schade op de werkvloer? Als het antwoord nee is, is het een goed idee om eens de tijd te nemen om naar jouw zakelijke situatie te kijken. Wanneer je je verzekeringen goed regelt, kun je jezelf een hoop problemen en grijze haren besparen!

Naast de evenementenbranche, zijn er ook verzekeringen voor: film-, tv en theater zzp’ers; media- en creatie zzp’ers; en zelfstandige artiesten, acteurs, hosts en modellen. Alles is direct online te regelen en per dag aan en uit te zetten, zodat jij je gemakkelijk kunt verzekeren voor enkel de periodes dat je de verzekering nodig hebt. Zo maak je geen onnodige kosten als je in de winter op een Zuid-Amerikaans strand ligt bij te komen van een druk festivalseizoen. 😎

Voor meer informatie over de verschillende verzekeringen, kun je terecht op RiskBuddy.nl.