fbpx
Het Klassiek slaat handen ineen met Twelve voor festivalbetaalsysteem

het klassiek slaat handen ineen met twelve festival betaalsysteem

 

Het Klassiek slaat handen ineen met Twelve voor festival betaalsysteem

De vraag naar een betaalsysteem als alternatief op munten voor festivals en evenementen neemt toe. Als specialist en onafhankelijke partner en -adviseur op gebied van events en event finance, volgen wij de trends en ontwikkelingen op de voet en zijn wij altijd op zoek naar de juiste partners en leveranciers voor onze opdrachtgevers.

Uitgebreid onderzoek en een succesvolle pilot verder, hebben wij nu onze handen ineengeslagen met Twelve. De kracht van Twelve zit in de ontwikkeling en implementatie van vooruitstrevende, gebruiksvriendelijke en flexibele betaaloplossingen. De kracht van Het Klassiek zit in onze expertise op gebied van events, event finance en ons gespecialiseerde personeel. Zij het systeem, wij de mensen = a match made in heaven!

Twelve

Twelve ontwikkelt en implementeert betaaloplossingen, gericht op ultiem betaalgemak van bezoekers én op het gebruiksgemak van personeel dat ermee moet werken. Ze begonnen in 2007 met het ontwikkelen van kassasystemen voor sportverenigingen, maar ontdekten algauw dat het systeem zich ook leende voor andere branches. Zo breidden zij zich al uit naar de horeca en stadions en sinds enkele jaren ook naar de evenementenbranche.

De betaalsystemen van Twelve kunnen worden ingezet met alle betaalmethoden: PIN-only oftewel direct met je pinpas afrekenen aan de bar, betalen met een betaalpas of bandje en een combinatie daarvan, waarbij bezoekers bijvoorbeeld ook cash geld op een betaalpas kunnen zetten om daarmee af te rekenen aan de bar.

Niet één oplossing voor elk event

De vraag naar betaaloplossingen als alternatief op een munten-betaalsysteem neemt misschien toe, maar dat betekent niet dat dit voor elk evenement ook de juiste oplossing is. Laat je niet zomaar verleiden door de new kid on the block, maar kijk kritisch naar je doelgroep, de verschillende geldstromen en doelstellingen van het festival. Munten zijn in veel gevallen nog steeds de betere optie voor festivalorganisatoren. Laat je daarom goed adviseren over financieel management.

Het onderzoek

Eind vorig jaar heeft een onafhankelijke consultant onderzoek gedaan naar alternatieve betaalsystemen, maar ook naar wat ervoor nodig zou zijn om het zelf te ontwikkelen. Want als event finance specialist weten wij als geen ander waar een dergelijk systeem aan moet voldoen. Zelf ontwikkelen bleek om verschillende redenen geen optie te zijn, waaronder omdat wij onze rol als onafhankelijke partner en adviseur niet in gevaar wilden brengen met een direct belang in een eigen betaalsysteem.

Vervolgens zijn diverse betaalsysteem-leveranciers – binnen en buiten de evenementenbranche – onderzocht aan de hand van de eisen en functionaliteiten waaraan het systeem volgens ons moet voldoen. Twelve kwam hier als beste uit naar voren.

Advies over het beste betaalsysteem voor jouw evenement

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde partij voor financieel management, of wil je onderzoeken of de betaalsystemen van Twelve zich lenen voor jouw evenement? Wij duiken graag samen met jou in het evenement, om in kaart te brengen hoe we alle financiële stromingen het beste kunnen controleren, registreren en optimaliseren.

Hierbij kijken we ook verder, zoals naar de behoeften van je doelgroep en de routing en logistiek op het terrein, om zeker te zijn van een positieve bezoekerservaring. Op basis hiervan maken we een compleet financieel plan op maat en brengen we advies uit over het beste betaalsysteem voor jouw evenement.

 

 

Bo Prenger