fbpx
En de Gouden Porto 2018 gaat naar…

De Gouden Porto Awards

Festivalseizoen 2018 ligt alweer wat weken achter ons. We hebben onze porto’s aan de wilgen gehangen, onze fannypacks verruild voor backpacks en in de weekenden kunnen we weer slapen en quality time doorbrengen met vrienden en familie. Voor ons betekent het de balans opmaken en evalueren over het afgelopen jaar, om nieuwe plannen te kunnen smeden voor het jaar dat komt.

Een vaste vraag in onze evaluaties is altijd: Met wie heb jij het fijnst samengewerkt? Nu vonden wij dat het tijd is om deze mensen én organisaties eens in de stroboscoop te zetten en openlijk te eren voor hun aandeel in ons aller werkplezier. Hiervoor hebben wij de Gouden Porto’s in het leven geroepen, de officieuze backstage award voor events en event ZZP’ers.

Er kan nu genomineerd worden voor de Gouden Porto Awards 2019. Heb jij je stem al uitgebracht? 

Gouden Porto stemprocedure

Om te beginnen zijn wij eerst zelf de evaluaties ingedoken, waar wij de eerste winnaar uit hebben gedestilleerd. Vervolgens hebben wij al onze evenementen ZZP’ers gevraagd om antwoord te geven op de volgende vragen en daarmee hun stem uit te brengen:

  1. Met welke collega heb jij de backstage het hardst gerockt? Zonder wie had jij afgelopen seizoen nooit overleefd? Nomineer deze persoon en vertel ons waarom juist hij of zij deze award moet winnen.
  2. Terugkijkend op alle events waar je het afgelopen seizoen hebt gewerkt, bij welk event maakt je hart nog een klein sprongetje als je eraan terugdenkt? Nomineer dit event en vertel ons wat juist dat event nou zo speciaal maakt.

Maar liefst 114 Klassiekers hebben hun stem uitgebracht! Het was spannend, het was fijn. Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één – per categorie – de winnaar zijn.

En de Gouden Porto 2018 gaat naar…

‘Klassieker van het Jaar’

Met 21% van de stemmen, gaat de Gouden Porto 2018 voor ‘Klassieker van het Jaar’ naar: Nick van Dijk.

‘Opdrachtgever van het Jaar’

Met 35% van de stemmen, gaat de Gouden Porto 2018 voor ‘Opdrachtgever van het Jaar’ naar: Wildeburg.

Evaluatieprijswinnaar

En last but zéker not least, de persoon die als winnaar uit de evaluaties is gekomen. De Gouden Porto 2018 evaluatieprijs voor ‘Klassieker van het Jaar’ gaat naar: Sophia Moulay.

Bedankt en tot volgend jaar!

Volgend jaar een nieuwe ronde en nieuwe kansen, maar vooropgesteld: ál onze Klassiekers zijn stuk voor stuk goud waard! Daarom willen we via deze weg iedereen nog even ontzettend bedanken voor de tomeloze inzet, geleverde kwaliteit en onvermoeibare spirits tijdens het afgelopen festivalseizoen. Keep it up! Geniet lekker van de feestdagen, de winterse gezelligheid en we zien iedereen graag weer in 2019.

 

Tim Hogenboom