fbpx

Artist Handling

Artist Handling & Artist Advancing

Artist handling en -advancing betekent voor ons het voorzien van artiesten in al hun benodigdheden en het creëren en versterken van relaties. Wij zijn het vriendelijke gezicht achter de schermen – op kantoor en op locatie – dat artiesten, managements en agentschappen het vertrouwen geeft dat alles tot in de puntjes is geregeld. Want als een artiest, spreker of gast zich bij jou thuis voelt, dan is dat het beste visitekaartje dat er is.

Artist support werkwijze

Vanaf het moment dat de boeking rond is, pakken wij het contact over. We regelen de juiste vluchten, vervoer, verblijf, apparatuur, speciale dranken en overige verzoeken. Goede organisatie, heldere communicatie en oog voor detail staan centraal in deze fase, in aanloop naar het evenement.

Tijdens de opbouw en showdagen zorgen onze ervaren artist handlers ervoor dat artiesten en hun medereizigers vriendelijk worden ontvangen en begeleid. Vanaf de pick up tot de drop off, onderweg en backstage. De persoonlijke aanpak van ons gespecialiseerde team zorgt ervoor dat artiesten op elk evenement een beetje thuiskomen. En het vertrouwen hebben dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Het opbouwen en versterken van relaties is heel belangrijk voor het imago – én het succes – van een evenement. Daarom zet ons artist support team alles op alles, zodat artiesten, managements, agentschappen en andere relaties vertrekken met een positieve ervaring met jouw evenement en organisatie.

Artist Advancing

Het artiestentraject dat voorafgaat aan een event is Artist Advancing. Het omvat alle diensten vanaf het moment dat de artiest geboekt is, tot aan zijn of haar optreden. We zorgen ervoor dat vluchten, verblijf en vervoer naar wens geboekt worden. Dat alle benodigde apparatuur en specifieke wensen qua eten, dranken en overige specials tijdens het optreden voorzien zijn.

Artist Handling

Alle diensten vanaf het moment dat de artiest wordt opgepikt totdat die weer wordt afgezet na zijn optreden of verblijf, vallen onder Artist Handling. Denk hierbij aan vervoer, hospitality backstage en stagemanagement tot aan opbouw en coördinatie van een compleet artiestendorp. Wij regelen alles tot in de puntjes, zodat de artiest zich volledig op het optreden kan focussen.

Artist handling en -advancing uitbesteden

Er kan voor gekozen worden om artist advancing en artist handling in eigen huis te doen. Maar je kunt het ook deels of in z’n geheel uitbesteden. Waarom zou je het artist traject aan Het Klassiek uitbesteden?

  • Door onze jarenlange ervaring, weten we precies wat erbij komt kijken. Waar we alles kunnen regelen en welke mensen geschikt zijn voor welke functies.
  • Wij zijn onderhand een bekend gezicht backstage voor vele elektronische artiesten vanuit de hele wereld. Dit geeft hen het vertrouwen dat alles is geregeld is.
  • Specials – zoals bijvoorbeeld speciaal aangevraagde dranken – kopen wij groot in met recht van retour. Je blijft dus nooit met voorraden zitten en betaalt niet voor wat niet wordt gebruikt.
  • Het Klassiek heeft vaste deals met hotels op Schiphol. Hierdoor boeken we kamers tegen zeer scherpe tarieven. Dit is tevens de perfecte uitvalsbasis voor (internationale) artiesten.
  • Al het gespecialiseerde personeel dat nodig is voor artist handling leveren wij. Bij onverwachts uitval zorgen wij voor vervanging.
  • Doordat wij een groot aantal evenementen en organisaties bedienen, kopen wij groot in tegen scherpe tarieven bij onze vaste leveranciers.
  • Je hebt één contactpersoon voor de gehele Artist Support, van pre productie tot en met de afhandeling.
  • Snelle, betrouwbare en professionele service, met altijd persoonlijk contact. Dat vinden wij heel belangrijk en dat is waarop wij ons onderscheiden.

We ondersteunen waar jij dat wilt. Of je nu op zoek bent naar een enkele artist handler, stagemanager, runner of chauffeur. Of naar een gespecialiseerde partij die de gehele artist support op zich neemt. Vanaf boekingsbevestiging tot en met de opbouw en coördinatie van een volledig artiestendorp.